Gondjaira bízott bűnözővel rabolt a rendőrjárőr

Fegyveres rablással vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy volt rendőr őrmestert, aki civil társával rendőri eljárást színlelve rabolt ki különböző helyszíneken összesen hat embert.
Az ügy rendőr vádlottja az egyik kerületi kapitányság járőre volt, de miután bűncselekményeire fény derült, azonnal kirúgták. Járőrként egyebek között azt kellett ellenőriznie, hogy az egyik kerületben lakó bűnöző betartja-e a lakhelyelhagyási tilalom szabályait. A gyakori ellenőrzések barátságot szőttek a rendőr és az ellenőrzött gyanúsított között. Hamarosan elhatározták, hogy ketten együtt rablásokat követnek el, szükség esetén egy másik civilt is bevonnak a munkába.

A vád szerint a rendőr és a „gondjaira bízott" gyanúsított 2015 áprilisa és júniusa között – egy eset kivételével – kettesben hat fegyveres rablást követtek el különböző helyszíneken és időpontokban. Valamennyit rendőri intézkedést színlelve hajtották végre; lőfegyverre hajazó gáz-riasztópisztolyt fogtak áldozataikra, majd megkötözték őket és elvették a pénzüket, valamint a náluk talált értékesebb holmikat.

A volt rendőr jelenleg már házi őrizetben van, egykor egy másik ügy kapcsán lakhelyelhagyási tilalommal sújtott társa jelenleg is előzetes letartóztatásban várja az ügy bírósági tárgyalását. Velük szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.