Püspök segítette a pedofil papot

Az olasz hatóságok letartóztattak egy negyvennégy éves papot, aki egy meleg társkereső szolgáltatás segítségével szedett fel tinédzsereket. A papot egy püspök fedezte.

Francesco Milito püspököt azzal vádolja az ügyészség, hogy figyelmen kívül hagyta azokat a figyelmeztetéseket, amelyek a papról szóltak, továbbá akadályoztatta a rendőrség nyomozását - írja a Local.

Antonello Tropea az autójában és a calabriai paplakban is szexuális kapcsolatot létesített a tinikkel. A rendőrök egyszer rajta is kapták őt és egy fiút a kocsijában. A pap azt hazudta, hogy testnevelő tanár, de a hátizsákjában a hatóságok megtalálták a reverendáját.

Tropea ellen nyomozás indult. Ekkor került egy levél, melyet egy apáca írt a püspök nevében, és arra kérik benne a plébánost, hogy ne beszéljen a rendőröknek. 

A nyomozás során kiderült, hogy a negyvennégy éves pap egy meleg társkereső telefonalkalmazás segítségével ismerkedett meg a tinikkel. Az programban a Nicola nevet használta, amely egyezik annak a plébániának a védőszentjével, - San Nicola di Mira - ahol a pap szolgálatát töltötte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.