Pornó miatt állt le a közlekedés Moszkvában

Pornófilmet vetítettek két hatalmas reklámkijelzőn Moszkva egy forgalmas pontján: a forgalom mindkét helyen leállt. Hackereket gyanúsítanak.

A moszkvai városi önkormányzat reklámokkal és tájékoztatással foglalkozó bizottságánál elmondták: a pornó a két kijelzőn 23.05-től 23.23-ig volt látható. A vetítés kezdete után három perccel az illetékesek értesültek a történésről és 15 percen belül ki tudták kapcsolni a kijelzőket. Az adott időpontban a Yandex orosz keresőgépnek a moszkvai közlekedési helyzetet figyelő Probki (Dugók) programja lett volna látható, feltételezések szerint a Yandex nem eléggé védett csatornáin át törtek be a kijelzőkre.

A kijelzők tulajdonosa a Panno.ru, amely már több mint tíz éve tevékenykedik a moszkvai reklámpiacon. A cégnél elmondták, hogy hackerek törtek be a rendszerbe és tették ki a pornót. Viktor Laptyev, a Panno.ru kereskedelmi igazgatója úgy vélekedett, hogy az illetők vagy huligánkodtak, vagy valamely konkurens cég megbízásából dolgoztak. Az ügyet külön vizsgálja a Panno.ru - amely feljelentést tett ismeretlen tettes ellen -, a rendőrség és a moszkvai önkormányzat illetékes bizottsága.

Az esemény után nem sokkal a Youtube-on és számos orosz honlapon is megjelent egy rövidke film, amelyen látható, ahogyan leállnak a Szadovaja körúton az autók, amelyeknek vezetői a pornót bámulják. Moszkvában a nagyjából budapesti Nagykörútnak megfelelő Szadovaja körúton, a kivezető sugárutakon, a belváros számos pontján és az elkerülő körgyűrűn is nagyon sok ilyen hatalmas kijelző van, amelyeken főleg mozgóképes reklámokat vetítenek, de szükség esetén aktuális eseményeket is közvetíteni lehet ezeken.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.