Pókertilalom Ukrajnában?

Ukrajnában a kormány arra készül, hogy a pókert sportágból szerencsejátékká átminősítve betiltsa a kártyajátékot. A kabinet a póker száműzésével folytatni akarja a harcot a szerencsejátékok ellen, melyeket a teljes betiltásukat követően illegálisan, főként internet kávézókban űznek tovább. A póker hívei felháborodással fogadták a kormányzat kezdeményezését – írta kedden a kijevi Segodnya című napilap internetes kiadása.

Mint Artur Aszatrjan, a PokerStars online versenyek ukrajnai kereskedelmi igazgatója az újságnak elmondta, a póker ukrajnai betiltásának szándéka az elnökválasztási kampánnyal kapcsolatos populista fogás, amellyel a hatalom azt szeretné a választóknak sugallni, hogy küzd a szerencsejátékok ellen. A pókert szerinte a világon sehol nem tekintik hazárdjátéknak, hiszen a partikat a résztvevők egymás ellen, nem pedig a „kaszinó bankja” ellen játsszák.

Ha a hatalom betiltja a kártyajátékot, akkor az Ukrán Pókerszövetség és pókeresek bíróságon támadják meg a döntést, bebizonyítva, hogy a póker nem szerencsejáték – tette hozzá Aszatrjan.

A póker betiltását lehetővé tévő törvényi feltételek kidolgozásával megbízott ukrán családügyi és ifjúsági minisztériumban úgy vélik, világos korlátokat kell szabni a sportágnak. Miroszlav Dutcsak miniszterhelyettes szerint a tárca a jövő év elejéig meghatározza a játéktermekkel szemben támasztott követelményeket és kidolgozza az edzők, valamint versenybírók felkészítésének programját. Addig a hatóságok nem adnak ki pókerkluboknak működési engedélyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.