Plázavita Zuglóban névszerinti szavazással

Egyenkénti színvallásra kény-szerítené a zuglói képviselőket Weinek Leonárd polgármester a Mundo névre keresztelt város-központról: kedden név szerint kell szavazniuk arról, plázát vagy rengeteg zöldfelülettel megépített közösségi teret akarnak.

Rendkívüli testületi ülést hívott össze keddre Weinek Leonárd, Zugló polgármestere a Mundo névre keresztelt Bosnyák téri városközponttal kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására. Az április 7-ei ülésen pontos képet akar kapni a képviselők egyéni álláspontjáról, mivel az előző ciklusból megörökölt beruházással kapcsolatban a városatyák is eltérő állásponton vannak. Weinek Leonárd szerint egy részük „a kezdeti család- és közösségbarát tervek helyett és a zuglóiak tiltakozása ellenére is zöld utat engedne a kerület központját évtizedekre negatívan meghatározó gigaberuházásnak”.

Mint arról már beszámoltunk, Weinek Leonárd a Bosnyák térre tervezett pláza megépítése ellen még tavaly ősszel összpárti egyeztetést kezdeményezett, melyen minden frakcióvezető egyetértett abban, hogy az engedélyezésre benyújtott beruházás terve nem tükrözi az eredeti szándékokat. A lengyel befektető, az Echo Investment nem az ötlet-pályázaton nyertes városközponti elképzeléseket, hanem kevesebb zöld-felülettel bíró, hatalmas plázát építene a Bosnyák téren. (Koncepció és látványterv itt)

A polgármester ilyen előzmények után volt kénytelen kezdeményezni a rendkívüli ülés összehívását, mivel egyre hangosabb és egyöntetűbb a zuglóiak elutasító véleménye, ráadásul a képviselő-testületben is egyre jobban érezhető a megosztottság, a belső feszültség. Weinek Leonárd a mostani és az eredeti ötletpályázat tervében szereplő zöldfelület nagyságáról, a beépítettség mértékéről nyíltan és személy szerint kérdezi meg a képviselőket.
Utóbbiak valószínűleg felülvizs-gálják a parkolószám-kedvezményt is: a beruházó az előírás szerint megállapított parkolószám 40 százalékos csökkentését kérte, amit a testület még tavaly augusztusban megszavazott. Ám a kevés zöldfelület és a túlzott beépítettség miatt a polgármes-ter most újragondolná a mérséklést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.