Három hétig nem vették észre a repülőtéren hagyott plasztikbombát

230 gramm plasztikbomba lapult abban a bőröndben, amelyet a biztonságiak felejtettek a sydney-i repülőtéren a bombakereső kutyák kiképzése során.

230 gramm plasztikbomba lapult abban a bőröndben, amit a rendőrség Sydney repterén felejtett augusztus 14-én, a bombakereső kutyák kiképzése során - írja a Guardian

A táska három hétig kallódott, a benne lévő robbanóanyagot szeptember 9-én találta meg egy nő,  miután a személyzet felajánlotta neki, hogy mivel a saját bőröndje megsérült az utazás során, cserélje azt ki a gazdátlan kofferra. A nő a cessnocki rendőrkapitányságra rohant a csomaggal, amelynek épületét azon nyomban kiürítették. 

Az Ausztrál Szövetségi Rendőrség (AFP) közleményben kért elnézést a történtek miatt. Mint írták, a szerkezet nem volt élesítve.

Wayne Buchhorn reptéri parancsnok is bocsánatot kért az incidens miatt, és közölte, hogy vizsgálat indul a felelőtlen kiképzőtiszt ellen, aki a gyakorlat után a helyszínen felejtette a robbanóanyaggal teli bőröndöt. Mint mondta, a repülőtéren senki sem volt veszélyben, de a jövőben körültekintőbben fognak eljárni a hasonló gyakorlatok után.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.