Parádés módon szökött meg a fogságból Tintás, a polip

Megszökött az akváriumából egy polip az új-zélandi akvaparkban – írja a The Guardian.

Inky-t, azaz Tintást egy csúnya verekedés után mentették ki a tengerből néhány évvel ezelőtt, azóta az akvaparkban ápolgatták sérült karjait. Gondozói barátságos és kíváncsi állatnak tartották, de úgy látszik, félreismerték. Tintás ugyanis – bár nem látta a Némó nyomában című rajzfilmet – megelégelhette a rabságot, ezért eldöntötte, hogy lelécel. A rafinált lábasfejű kiszúrta, hogy az akváriumának tetejét véletlenül félig nyitva hagyták, majd az őröket kijátszva, nesztelenül kimászott.

Tintás az éj leple alatt lecsúszott az üvegen, 4 métert mászott a padlón, majd kislisszolt egy 50 méteres lefolyón, amely az óceánba vezet.

"A polipok híres szabadulóművészek – nyilatkozta Rob Yarrel, az akvapark igazgatója –, de Tintás mindig is feszegette a határokat". Az igazgató nem hiszi, hogy a polip boldogtalan vagy magányos lett volna, hiszen a polipok szeretnek egyedül lébecolni. Viszont Tintás nagyon kíváncsi fiú volt, biztos tudni szerette volna, mi lehet odakint. "Ő már csak ilyen".

A polipok valóban notórius szökevények: tapadókorongjaikkal még egy befőttesüveg fedelét is ki tudják nyitni belülről, és miután nincsenek csontjaik, bármilyen kis lyukon átférnek (a focilabda nagyságú Tintás például egy 15 centi átmérőjű csövön préselte magát keresztül). Ráadásul nagyon intelligensek is, még eszközhasználatra is képesek. Az egyik legravaszabb polip a wellingtoni állatkertben él, és rendszeresen átjár a szomszéd akváriumba, hogy megdézsmálja a rákokat, majd visszamászik a saját kuckójába.

 

Tintást nem keresik a gondozók, bár szomorúak az elvesztése miatt, már csak azért is, mert ő volt a látogatók egyik kedvence.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.