Papírra váltottak a pécsi fémtolvajok

A viszonylag jó áron eladható papírért manapság egyre gyakrabban fosztják ki a szelektív hulladékgyűjtőket a baranyai megyeszékhelyen – tudtuk meg a Pécsi Újság írásából.

Napjainkban nagyjából kilogrammonként kilenc és tizennégy forintot fizetnek az egyes átvételi helyeken a papírhulladékért. Ez már elég ahhoz, hogy egyre többen úgy gondolják, megéri a kockázatot, és az anyaghoz a szelektív hulladékgyűjtőkből jutnak hozzá. Úgy tudjuk, már olyanok is a papírra utaznak, akik korábban fémgyűjtésből szereztek bevételt. A szelektív gyűjtők kifosztása viszont lopási ügy, mert az ott lévő hulladék a BIOKOM Nonprofit Kft. tulajdona.

Ha az elkövető személyére következtetni lehet – például szemtanú látta a rendszámot, vagy fotó készült –, a BIOKOM lopás miatt feljelentést tesz a rendőrségen. Ötvenezer forint alatt szabálysértésnek, e felett bűncselekménynek számít a hulladéktárolók kifosztása. Amennyiben a gyűjtőedény megsérül, még rongálás miatt is felelhet az elkövető. Az esetek nagy részében egyébként elkapják a tolvajokat, és jogerős végzések is születnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.