Öt boldog kilométer a boldogabb Pető Intézetért

Hétvégén rendezik meg az első magyarországi The Color Run futást, amelynek bevételeiből a szorult helyzetbe került Pető Intézetet is segítik a szervezők. A Népszabadság munkatársa fóti kerekesszékes gyermekekkel teljesíti majd a távot.

Az Egyesült Államokban és Európa nagyvárosaiban már régóta nagy népszerűségnek örvend az úgynevezett Color Run, azaz a Színes Futás, amelyet most szeptemberben először Budapesten is megrendeznek. A világ legvidámabb öt kilométerének tartott futamon színes festékbombák várják a résztvevőket.

A futam célja, hogy a versenyző számára ne kemény edzés, hanem élete egyik legvidámabb kalandja legyen a színes futás. A The Color Run lényege ugyanis, hogy a résztvevők fehér egyenpólóban teljesítik a távot, ami ugyanakkor egyfajta festővászonként is funkcionál. A táv alatt minden kilométernél egy-egy festékkapu várja a futókat, ahol más és más színnel borítják be őket; a futam végére így mindenki egyedi műalkotás lesz.

A rendezvényen használt festék csak természetes anyagokból készül és teljesen biztonságos. Legfőbb alapanyaga a kukoricakeményítő, így akár meg is lehet enni, annyira ártalmatlan az egészségre. A futók saját döntése, hogy mennyire szeretnének festékesek lenni, a kapukat ugyanis ki is lehet hagyni; de ezt csak kevesen választják.

Az első magyar Színes Futásra - amelyet a The Dreamwalkers Kft. (alapítói, Nagy Anett és Halmai Richárd) hoz el Magyarországra - a fővárosban, szeptember 29-én kerül sor a Puskás Ferenc Stadionnál. Az első futók délután hagyják majd el a rajtvonalat, az utolsókat két órával később várják a célban, zenés, színes örömünneppel. A regisztrációval egy The Color Runner pólót, fejpántot, lemosható tetoválást biztosítanak a szervezők.

A Népszabadság „futóbolond” munkatársai közül is lesz résztvevő a The Color Run futamon, kollégánk egy ötfős csapat tagjaként a fóti gyermekváros kerekesszékes kis lakóit fogja kísérni/tolni az öt kilométeres távon.

A The Color Run nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, így mindamellett, hogy megszínesítik a rendezvénnyel szoros kapcsolatba kerülők mindennapjait, úgy a más életkörülmények között élő társaikat is segítik azzal, hogy anyagi támogatást nyújtanak számukra egy alapítványon keresztül. A The Color Run Hungary úgy döntött, hogy a magyarországi nevezési díjakból tíz százalékot a Pető Intézetnek adományoz.

- A The Color Run-nak minden országban része a jótékonykodás, azonban a helyi szervezőkre van bízva, hogy kit segítenek a nevezési díjakból. Ezért minden egyes nevezésből tíz százalékot adunk át a Pető Intézetnek. Bízunk abban, hogy a „sok kicsi sokra megy” elv alapján ezzel mi is hozzájárulhatunk a nemzetközi hírű intézet további működéséhez. Arról nem is beszélve, hogy így a The Color Run események közül is kiemelkedik majd a budapesti, hiszen a legtöbb helyen nem egy olyan alapítványt, intézményt támogat a futás, ami sok más országban is ismert – nyilatkozta Nagy Anett, a The Color Run itthoni szervezője.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Hozzátették: a szervezők hisznek abban, hogy egy társadalom erejét az mutatja meg, ahogyan a leggyengébb tagjaival törődik, és emberi gazdagságuk legjobban azzal mérhető, ahogyan a legrászorultabb társaikkal törődnek.

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy gondoltak ránk a szervezők. A sport valóban összefog mindenkit, legyen az egészséges vagy mozgássérült. A Pető Intézetnek is van saját sport egyesülete, így természetesen a magunk módján mi is csatlakozunk a futókhoz, hiszen nekünk ez nekünk valóban a „legboldogabb 5 kilométer” lesz – fogalmazott a közlemény szerint Makk Ádám, a Pető Intézet marketingkommunikációs vezetője.

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött. Aki szívesen részt venne Magyarország első és legvidámabb öt kilométeres futásán, az az info@dreamwalkers.hu címen kérhet információt, de csatlakozhat a The Color Run Magyarország facebook-oldalához is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.