Inzultálták a migránsokat a Keletinél

Verekedés tört ki magyar focihuligánok és migránsok között a Keleti pályaudvarnál péntek délután – írta több hírportál is. A rendőrök közbeavatkoztak és a két csoportot szétválasztották. Az MTI tudósítója petárdarobbanásokat is hallott. Péntek este a rendőrségi sajtótájékoztatón cáfolták, hogy tömegverekedés tört volna ki.

Sok menekült elindult nyugat felé, de egyáltalán nem ürült ki a Keleti környéke, még mindig sokan, talán több ezren tartózkodnak itt. Néhány órával a magyar–román meccs kezdete előtt futballszurkolók inzultálták a menekülteket.

A focihuligánok többek között azt kiabálták, hogy "takarodjatok", illetve hogy "mocskos arabok" – meséli az egyik önkéntes. Egy szír édesanya kezéből pedig kiszedték a gyerekét, végül az önkéntes elmondása szerint a szír menekültek sorfalat álltak, és a rendőrök segítségével sikerült kiszorítani a huligánokat a térről.

Az incidensnek "köszönhetően" a metró nem áll meg a Keletinél. Fél hat körülre már konszolidálódott a helyzet. A gyerekeken már nem látszik jele rémületnek, játszanak, fociznak, szappanbuborékokat fújnak.

Az aluljárók falain különféle feliratok olvashatók. Magyarul például az, hogy "hallgass a szívedre" angolul pedig: "szabadság, egyenlőség, testvériség", "köszönjük a magyar emberek segítségét..." "NEM AKARUNK ITT MEGHALNI", "nem vagyunk terroristák békét akarunk".

Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője a rendőrség péntek kora esti budapesti sajtótájékoztatóján a Keleti pályaudvarnál történt esetről annyit mondott, hogy az állomás mellett elhaladó 7-es buszból valaki kidobott egy ásványvizes palackot, amely eltalált egy bevándorlót. Ő könnyebben sérült. Az ügyben a buszról előállítottak nyolc embert garázdaság miatt, akik közül dobhatta valaki a palackot. Azt azonban cáfolta, hogy tömegverekedés történt volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.