Összedöntötte a vihar a cirkuszi sátrat Pécsen

Összedöntött egy cirkuszi sátrat a hirtelen feltámadt viharos szél hétfőn Pécsen, de senki nem sérült meg.

"Ez nem is egyszerű vihar, hanem tornádó volt. Megemelte a sátrat és a pótkocsit, megtekerte, majd a földhöz vágta" - mondta Ádám Mátyás, az Adam,s cirkusz igazgatója az MTI tudósítójának a helyszínen, miközben a zuhogó esőben szemlélte a romokat. Hozzátette: a felesége és a násza az utolsó pillanatban jött ki az építményből.

Úgy véli, az Expo Center külső parkolójában egyébként szakszerűen felállított sátor fémszerkezete menthető, de a ponyva biztosan tönkrement, a kárukat ötmillió forintra becsülik.

A becsült kár 5 millió forint, személyi sérülés nem történt
Pécs, 2011. szeptember 19. A heves zivatarral érkező viharos szél összedöntötte Pécsett, az Expo Center melletti területen egy magáncirkusz kisebb méretű sátrát. A becsült kár 5 millió forint, személyi sérülés nem történt. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

"Biztosítást nem kötnek velünk, miután egy cirkusszal néhány évvel ezelőtt hasonló eset történt. Hogy mi lesz ezután? Semmi. Éhen halunk, mert nem bírunk dolgozni" - mondta megrendülten.

A tizennyolc tagú társulat hetente hat előadást tart főként Magyarországon, de gyakran szerepelnek külföldön is. "Pécsre szerdán érkeztünk. Eddig hat előadásunk volt, és a következő hat napra további tízet terveztünk" - mondta a cirkuszigazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.