Öngyilkos robbanthatta fel az óbudai házat

Öngyilkosság állhatott az augusztusi óbudai gázrobbanás hátterében, írja a Blikk. Az egyik lakó, a később holtan talált R. László feltehetőleg szándékosan nyitotta ki a gázcsapot.

A Blikk úgy tudja, az augusztusban, a harmadik kerületben történt robbanás egyik áldozata, a 65 éves R. László öngyilkos akart lenni, szándékosan nyitotta ki a gázcsapot. 

Az információt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyelőre nem erősítette meg, mint a lapnak elmondták, további szakértői véleményekre várnak, míg ezek nem készülnek el, bővebb tájékoztatást nem adhatnak.

A Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasház közös képviselője, Vikor László szerint a lakók többsége már várja, hogy visszaköltözhessen. – Az első sokk után sokan azt mondták, soha többet nem akarják átlépni a küszöböt, de ma már egyre többen érdeklődnek, mikor tudnának hazaköltözni – mondta, és hozzátette: a ház biztosítója eddig hatvan millió forintot utalt át számlájukra. – Az épületre felkerült egy ideiglenes cseréptető, hogy a tél ne tépázza tovább a romos épületet. Remélhetőleg jövőre hamar kitavaszodik, és akkor folytatódhat a felújítás.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, augusztusban hatalmas robbanás rázta meg az óbudai lakóházat. A romok alatt majdnem egy napig kutattak a túlélők után, ám csak a berobbant lakás két idős lakójának holttestét találták meg a tűzoltók és a speciális mentők.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.