Ön elolvasna 1330 oldalt? Borkai Zsolt természetesen nem

A 2024-es budapesti olimpia megrendezésének költségeit tartalmazó hatástanulmányért négyszáznyolcvanmillió forintot fizet a kormány a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnek. Ennek ellenére még az érintettek sem olvasták.

Népszabadság cikke nyomán a HírTv egy sportközgazdászt kérdezett az olimpia megrendezésének lehetőségeiről, aki szerint ez egy hosszú távú befektetés, és egy erről tartandó népszavazást javasolt.

A csatorna ezt követően Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét kérdezte, aki saját bevallása szerint sem olvasta el az 1330 oldalra rúgó dokumentumot. Ennek ellenére támogatja, „hogy megismerhették a magyar emberek a teljes 1300-1400 oldalt. Ez örömteli és jó dolog. Éppen illetékesekkel beszéltem, és mondtam egy héttel ezelőtt, hogy én nem látok abban rizikót, sőt, azt gondolom, hogy a tisztaság megköveteli azt, hogy igenis tudomására kell jutnia minden magyar embernek, és hozzáférhetővé kell tenni ezt a több mint 1000 oldalas anyagot. A jövőben ez meg is fog történni, a Magyar Olimpiai Bizottság ezt kéri, és így van további esélyünk arra, hogy megmaradjon az a támogatottság, ami ahhoz kell, hogy egyáltalán sikeresen tudjunk lépésről lépésre előre haladni, és majd potenciális pályázókká tudjunk válni". 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.