Pincérnőnek állt Obama kisebbik lánya

Barack Obama kisebbik lánya úgy döntött, hogy nem vesztegeti hosszú nyaralásra az idejét, hanem munkával tölti a vakációt. Az amerikai média valósággal felrobbant, amikor ma kiderült, hogy a 15 éves Sasha Obama pincérnőként dolgozik.

A massachusettsi Martha's Vineyard szigetén fekvő halétterem munkatársai már akkor gyanakodtak, amikor az új munkaerő tegnap hatfős kísérettel érkezett meg, ami igencsak szokatlan diákmunkások esetében. Mégsem ismerték fel a tinédzsert, hiszen meg sem fordult a fejükben, hogy az Egyesült Államok elnökének lánya nyári munkát vállal.

„Az ételkiadó ablakban dolgozik. Eleinte csodálkoztunk, hogy miért segít ennek a lánynak folyamatosan hat ember, aztán rájöttünk, hogy kicsoda" – mesélte a Boston Heraldnak a Nancy's egyik munkatársa.

A lap képeket is közölt Sasháról, aki a többiekhez hasonlóan az étterem egyenruhájában – kék pólóban és baseball-sapkában – dolgozik. A 15 éves kamasz nemcsak az autós ételkiadóban tölti az idejét, hanem rendeléseket is felvesz. Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy a kisebbik Obama-lány pont olyan körülmények között végzi a munkáját, mint az étterem többi munkatársa, hiszen az ő épségére a magas rangú amerikai politikusok védelmét ellátó Secret Service hat embere figyel folyamatosan. Általában egy autóból tartják őt szemmel, vagy egy padon ücsörögnek, amíg Sasha kiszolgálja az éhes vendégeket. 

A Boston Herald úgy tudja, nem véletlen, hogy Sasha Obama pont az amerikai felső tízezer ismert üdülőhelyén, Martha's Vineyardon dolgozik, ez ugyanis a család egyik kedvenc nyári úti célja, s ha ott járnak, mindig betérnek a Nancy's-be. Amire hamarosan sor is kerül, ugyanis Obamáék szombaton érkeznek meg a városba, hogy megkezdjék kéthetes vakációjukat. Sasha néhány napos nyári munkája így szombaton véget is ér.

A Fehér Ház nem kommentálta az esetet, ám a first lady, Michelle Obama az utóbbi időben többször is azt nyilatkozta: már készül a nyugodt életre, s szeretné, ha a család végre „normális" életet élne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.