Shreknél is gyapjasabb birkát találtak

A nemzeti birkanyíró bajnokot kellett riasztani, miután egy olyan birkára bukkantak az ausztrál főváros közelében, amelynek gyapjúját már évek óta nem érte nyírógép.

Ausztrál állatjóléti tisztviselők szerint a túlgyapjasodott merinói juh élete veszélyben van. Tammy Ven Dange elmondta, hogy ha a birkákat nem nyírják rendszeresen, egészségügyi problémáik lehetnek. A tisztviselő szerint az ausztrál főváros közelében talált juh gyapja négyszer-ötször hosszabb volt az átlagosnál.

„Határozottan ez az egyik legnagyobb birka, amit valaha láttunk” – jegyezte meg Ven Dange, aki hozzátette, hogy az állat az emberek láttán idegessé vált, ami nem csoda, hiszen évekig kószálhatott magányosan.

Az állatvédők előbb maguk akarták levágni a birka gyapjúját, de végül megvárták a szakértőt, Ian Elkinst, ausztrál birkanyíró bajnokot. A négyszeres győztes az eddigi legnagyobb kihívásnak nevezte a birkanyírást.

A világ eddigi legnagyobb birkájára, Shrekre 2004-ben akadtak rá Új-Zélandon. A merinói juh hat éve „növeszthette” gyapját, amely a televíziókban élőben közvetített lenyírás után 27 kg volt. Shrek 2011-ben vándorolt el az örök birkamezőkre.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.