Nőként bujkálhat harminc éve a kétszeres gyilkos

John Kelly Gentry Jr. 1983-ban tűnt el, miután megtalálták barátnője holttestét. A nyomozók szerint Gentry a felelős egy férfi pár nappal későbbi haláláért is, akivel szintén viszonyt folytatott.

A 25 éves Barbara Gerber 1983-ban találkozott a frissen szabadult, 30 éves John Kelly Gentry-vel. A férfi azt mondta, egy kocsmai verekedés miatt ültették le, mert egy nőt védett. A valóságban kis híján megölte a szeretőjét, mert összezúzta az ádámcsutkáját - számolt be a Washington Post.

A lány holttestét fivére találta meg a pár közös, Summerfield Township-i otthonában ugyanannak az évnek áprilisában. Gerbert szexuálisan bántalmazták, összeszurkálták és elvágták a torkát - írja a Los Angeles Times. A rendőrség azt feltételezi, hogy Gentry kinyitotta a gázsütőt és meggyújtott egy gyertyát a közelben, azt remélve, hogy felrobban a lakás. Barátnője testvére azonban hamarabb érkezett a helyszínre, mint ahogy ez bekövetkezett volna.

John Kelly Gentry Jr. eltűnésekor, 1983-ban
John Kelly Gentry Jr. eltűnésekor, 1983-ban
Handout / Reuters

 

A lány autója is eltűnt. A kocsi ezt követően Toledóban tűnt fel ismét. Ugyanebben a városban fedezték fel saját, ritka érméket árusító boltjának alagsorában William Veith holttestét. 

A rendőrök Gentry-t keresve bukkantak a holttestre, a férfinak ugyanis Veith lakása volt az ideiglenes lakcímeként bejelentve. Az 52 éves férfinak szintén viszonya lehetett Gentry-vel. Veith-et egy balta nyelével verték halálra. A gyilkos fegyvert meg is találták a helyszínen, a férfi kocsija, azonban néhány érmével és ékszerrel együtt eltűnt. Az autót később South Bendben találták meg, John Kelly Gentry azonban soha nem került elő.

Bár a hatóságok nem tudták egyértelműen bebizonyítani, Barbara Gerber és William Veith valószínűleg rájöttek, hogy ugyanazzal a férfival élnek párkapcsolatban és ezért kellett meghalniuk.

Az utóbbi öt évben azonban körvonalazódott, hogy vezethette félre a hatóságokat több, mint három évtizedig a gyilkos.

"Az az információt kaptuk, hogy Gentry valószínűleg Kaliforniában élhet, nőként, vagyis nőnek öltözve" - tájékoztatott a Monroe megyei seriff nyomozó, Jeff Smith. A nyomozók most arra gyanakszanak, hogy Gentry egyszerűen a középső nevét használja, vagyis Kelly-ként él harminc éve. Azóta valószínűleg nem volt összetűzése a törvénnyel, ezért nem derült ki a dolog a DNS vagy az ujjlenyomatok vizsgálatakor. 

A Reuters szerint a másik lehetőség, hogy a férfi már halott. 

Így nézhet ki most, 63 évesen Gentry
Így nézhet ki most, 63 évesen Gentry
Handout / Reuters

 

Gerber meggyilkolása miatt 1988-ban országos elfogatóparancsot bocsátottak ki Gentry ellen, ami azóta is érvényben van. A Los Angeles Times-nak nyilatkozó nyomozók szerint azonban alig van nyom, amin elindulhattak volna. Az utolsó életjel, amit Gentry küldött az eltűnését követő hónapban, májusban feladott képeslap volt. A férfi szülei meghaltak, egyetlen testvére nem hallott róla 30 éve. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.