Nézők szeme láttára halt szörnyet a műrepülő-világbajnok

Francesco Fornabaio gépe eddig tisztázatlan okok miatt zuhant le, az olasz világbajnok műrepülő a helyszínen azonnal életét vesztette.

 

Az 57 éves pilóta a velencei Lidón a Fly Venice airshow-n tartott légibemutatót, és egy klasszikusnak számító akrobatamutatványra készült, amikor a szerencsétlenség  történt - írja a La Stampa olasz lap.

Fornabaio kikapcsolta a motort, az ultakönnyű Breitling Xtreme 3000 elkezdett lefelé zuhanni és közben forogni, ám a gép végül nem emelkedett fel, hanem egyenesen a földbe csapódott. A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják, elképzelhető, hogy Fornabaio szívrohamot kapott.

A férfi tapasztalt pilóta volt, a szakma kiválóságának tartották, több mint 2000 órát töltött a levegőben, ennek felét műrepülő-pilótaként. 2002 óta volt tagja az olasz Nemzeti Műrepülő Szövetségnek, idén világbajnoki címet is szerzett.

Az elmúlt időszak különösen tragikus volt az olasz repülésben, ugyanis több súlyos baleset is történt.

Szeptember 14-én két ember halt meg az észak-olaszországi Spinetta Marengónál, a 48 éves pilóta elvesztette uralmát a kisrepülő felett, ő és 49 éves utasa is meghalt.

Most szombaton, szeptember 20-án leszállás közben, feltehetőleg műszaki hiba miatt szenvedett halálos balesetet  egy ultrakönnyű repülőgép pilótája Vigevanónál, egy néző pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás után hunyt el. Ugyanazon a napon Milánó térségében gyakorlatozás közben zuhant búzatáblára egy repülőgép, az 55 éves pilótát kritikus állapotban vitték kórházba.

Vasárnap reggel egy kis, szintén észak-olaszországi falu, Varallo térségében zuhant le landolás közben egy helikopter, öt ember, köztük a pilóta is megsérült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.