Nem veszik fel a magyar óvodába a túl okos kisfiút

Egyik óvodába sem veszik fel Goránt. A három és fél éves fiú a magyaron kívül oroszul, kínaiul és angolul is tud.

Felváltva vigyáz Henrietta és férje kisfiukra, Goránra, akit egy óvoda sem akar befogadni, mivel társaihoz képest jóval okosabb. – Kétéves korában már olvasott, angolul hamarabb ismerte a színeket, mint magyarul, mostanra pedig folyamatosan ír – mesélt az édesanyja fia rendkívüli képességeiről a Borsnak.

Gorán magától tanulta meg a naprendszer bolygóinak nevét, a zászlók alapján ismeri fel az országokat, amikre rá is bök a világtérképen. A fiú az angol mellett kínaiul és oroszul is tud. Édesanyja azt mondja, hogy nem bánja, hogy fia ilyen okos, és legszívesebben olyan intézménybe járatná, ahol fejlesztenék a tehetségét.

Szakemberek szerint a fiúnak kis létszámú csoportban a helye, ahol több időt tudnak szentelni rá. Állami óvodában azonban ezt lehetetlen megvalósítani, a magántulajdonban lévők pedig túl drágák a szülőknek.

Henrietta úgy tudja, nincsenek egyedül a gondjukkal. Mintegy ötven család van az országban, akik állami intézménybe próbálják beíratni tehetséges gyereküket, de ott nem fogadják őket. Henrietta és párja azt tervezik, hogy inkább Németországban próbálnak szerencsét, s remélik, ott fiuk megkaphatja a számára megfelelő oktatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.