Nem úszhatnak a KSI-ben a betegek a válogatott miatt

A Császár-Komjádi Sportuszoda átalakítása miatt a KSI-uszodában vendégeskedik a rövid pályás Eb-re készülő magyar úszóválogatott, ezért a gyógyúszásra járó fiatalok kiszorultak a medencéből.

Dr. Gyene István öttusaszakedzőt, gyógy­úszást irányító testnevelő tanárt az Istvánmezei úti KSI-uszoda üzemeltetője értesítette arról, hogy a válogatott vendégeskedése miatt tanítványai nem edzhetnek a megszokott környezetben – írja a Bors.

Gyene, aki az Akarat Diáksport SE gyógyúszóedzőjeként háromszáz asztmával, mozgásszervi betegséggel küszködő fiatal felépüléséért felelős, úgy véli, legfeljebb nyolc-tíz válogatott úszó feltehetően nem fog reggel hattól este tízig folyamatosan edzeni, ezért megdöbbentőnek tartja kitiltásukat, amiről előzetesen nem is egyeztettek vele.  

– A KSI-uszodában kétezer fiatal és felnőtt sportoló edz, velük mi lesz most? Ajánlom Kiss László úszókapitánynak, maroknyi válogatottjának vidéken vagy egy másik pesti uszodában vezényeljen edzést! – mondja a gyógyúszóedző, aki kíváncsi rá, hogy hétfő este hétkor beengedik-e tanítványaival a KSI-be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.