Nem is lehetett volna fegyvere a gyerekével végző rendőrnőnek

A nő pszichológiai alkalmatlanság miatt egy ideje nem használhatott fegyvert, öngyilkossága reggelén azonban azt hazudta az ügyeletes tisztnek, hogy intézkednie kell egy fontos ügyben, így juthatott pisztolyhoz.

Újabb részletek derültek ki a február 2-án a XVIII. kerületben történt tragédiával kapcsolatban. A Blikk úgy tudja, hogy P. Bernadett búcsúlevelet hagyott hátra, mielőtt végzett magával. Ebben részletesen felsorolja, mi mindenben érezte úgy, hogy kudarcot vallott.

A rendőrként dolgozó nő aznap a szokottnál kicsit korábban hozta el az iskolából kisfiát, a 11 éves Miklóst. Reggel, bár szabadnapos volt, bement a rendőrkapitányságra és szerzett egy pisztolyt. A bulvárnap szerint elkábította a gyereket és akkor lőtte le, majd feketébe öltözött és főbe lőtte magát.

A nőre és gyerekére az édesanyja talált rá, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A sajtóban több elképzelés is napvilágot látott, mi állhatott a háttérben. Egyesek szerint a válása, mások szerint a következő kapcsolatának felbomlása okozta azt, hogy Bernadett kilátástalannak érezte a helyzetét. Elkeseredésében közrejátszhatott az is, hogy elvesztette édesapját.

Népszabadság által megkérdezett kriminálpszichológus úgy vélte, a pánikreakció okozhatta azt is, hogy a nő úgy döntött, a gyermekével is végez. „Ilyenkor az vetődik fel az anyában, hogy mi lesz a gyerekkel, és inkább magával viszi, nem hagyja egyedül” – magyarázta Bilkei Pál.

A szakember elmondta, hogy a rendőröknél minden lehetőség megvan rá, hogy kiszűrjék a 2-5 évente esedékes pszichológiai vizsgálatokon, ha valaki súlyos problémával küzd. 

Bernadett esetében is észrevették, hogy pszichésen nem stabil, így másfél éve nem is hordhatott magánál fegyvert. „Úgy értesültünk, hogy a hölgy ellen, aki aláírta Bernadett pszichológiai alkalmasságát, most vizsgálat indult. Ami nem is csoda, hiszen talán két ember élete múlott rajta” – mondta el a Blikknek egy volt rendőrtiszt. Tudomása szerint az ügyben más mulasztás is történhetett, ezt azonban nem részletezte. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.