Nem hibás a Porsche Paul Walker halálában

Nem a kocsi okozta a benne utazó hollywoodi színész és az autót vezető barátja halálát 2013-ban, mondta ki a bíróság.
A Porschét vezető Roger Rodas családja januárban nyújtott be egy keresetet, amelyben azt állították, hogy a kocsi felfüggesztései hibásak voltak és ez okozta a balesetet. Egy meghallgatást követően azonban Philip S. Gutierrez bíró a német autógyár javára döntött - írja a Yahoo news.

A bíró szerint nincs megfelelő bizonyíték arra, hogy Rodas halálát a Porsche bármilyen mulasztása vagy hibája okozta volna. Gutierrez hozzátette, hogy egy szakértői jelentés azt állította, hogy a termék megbízhatósága elégtelen volt, azonban ugyanez a szakértő később ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg.

Walker esetében egymástól függetlenül perli az autógyárat a lánya, Meadow és az apja, II. Paul Walker. A lány ügyvédje, Jeffrey Milam szerint a Rodas ügyében most hozott döntésnek nincs határa az ő ügyükre.

Egy, a The Hollywood Reporterhez eljuttatott közleményében azt írja: "A két ügy egész más eset. A szövetségi ügyet Roger Rodas kapcsán adták be, aki a Porsche Carrera GT vezetője volt és azonnal életét vesztette az ütközéskor. Meadow apja csak utas volt a kocsiban. Túlélte a balesetet, de bennragadt a kocsiban és bennégett a jármű hibája miatt."

"A bíró döntésében nagy szerepet játszott, hogy azért utasította el a keresetet, mert a felperes nem a gyártó, Porshe AG-t perelte be, illetve elmulasztotta a határidőket. Meadow tovább fog harcolni azért, hogy a Porschét vonják felelősségre, amiért olyan hibás termékeket árul, amely meg is ölheti a használóját."

A két férfi egy partiról tartott hazafelé, amikor autóbalesetet szenvedtek 2013-ban. Az esetben mindketten életüket vesztették. Walker épp a Halálos Iramban nyolcadik részét forgatta ekkor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.