Nem hagyják veszni a nemzet pornóarchívumát

Egy pornófilmtörténeti archívum létrehozásán fáradozik Kovács „Kovi” István, a legismertebb magyar pornóproducer – tudta meg a Bors.

Mint írják, a nemzet pornóproducere a nemzet felnőttfilmes archívumának lét­rehozásán fáradozik épp, bár a bonyodalmak elkerülése miatt valószínűleg nem így fogják hívni a gyűjteményt.

A feladat óriási, és nem lesz kész egyik napról a másikra, hiszen az elmúlt 22 év felnőttfilmes termése nagyrészt BETA mágnesszalagokon van tárolva. A filmek közt egyébként vannak 25 éves felvételek is.

– Már elkezdtem előkészíteni az egész digitalizálását, és így fogom archiválni. Ha ezzel végeztem, akkor feltöltöm az egészet az internetre, és mindenki által hozzáférhetővé fogom tenni – vázolta fel legújabb tervét a számtalan pornó-Oscar-díjjal elismert producer, aki azt is elmagyarázta, miért fontos az utókort is megismertetni a kilencvenes évek pornográf filmjeivel.

– Arra döbbentem rá, hogy ezzel senki sem foglalkozott, pe­dig amikor pörögtek a videotékák, akkor egyik kölcsönző sem létezhetett felnőttfilm nélkül. Ezek a filmek bizonyos mértékig korrajzok is akkori szokásokról, hajviseletről vagy akár intimszőrzet-divatról – magyarázta Kovi a bulvárlapnak.

A szereplők miatt a producer nem aggódik, a mára talán már családanyákká és családapákká vált, polgári foglalkozást űző színészek ugyanis annak idején olyan szerződést írtak alá, melyben hozzájárultak a film terjesztéséhez. Kovi szerint tehát nem tehetnek semmit az ellen, hogy felkerüljenek az internetre. A projekt egyébként egyelőre mecénásra vár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.