Nem fizettek a húsért, viszont lopták a gázt

Egy esztergomi cég nem fizetett a tőkehúsért a szlovák szállítóknak, ezért nyomozás indult, amelynek során kiderült, a gázt is lopják, és illegális gázkutat üzemeltetnek.
Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a 31 éves monorierdei E. Norbert, a 46 éves piliscsévi K. Zoltán és a 42 éves piliscsévi C. József ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak cége több tízmillió forinttal károsított meg szlovák vállalkozásokat úgy, hogy a megrendelt és Magyarországon továbbértékesített tőkehús ellenértékét nem fizették ki a beszállítóknak.

A 31 éves E. Norbertet először május 14-én hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd augusztus 13-án K. Zoltánnál és C. Józsefnél is házkutatást tartottak.

A C. József otthonában történt házkutatáskor megjelentek a helyi gázszolgáltató és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is. Őket a rendőrök értesítették, miután kiderült, hogy a gyanúsított szabálytalanul vételezi a gázt.

Az előkertből indulva, a vezetékeket követve egy földalatti üzemanyagtöltő állomást találtak, ahová a C. József a gázt elvezette, majd azt cseppfolyósította. Az illegális gázkút felszámolásában a rendőrség a katasztrófavédelem segítségét kérte, és a szakemberek a gáztartályokat elszállították.

C. Józsefet és K. Zoltánt a rendőrség őrizetbe vette, majd az Esztergomi Járásbíróság augusztus 15-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. E. Norbert a büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.