Színaranyból csináltatott inget saját születésnapjára

Egy indiai férfi különleges ajándékkal lepte meg magát, négy kilónyi aranyból készíttetett inget. A ruhadarabot - amely 214 ezer dollárt, vagyis nagyjából 67 millió forintot ér - 45. születésnapján szeretné viselni pénteken.

A nyugat-indiai Jeolában élő Pankadzs Parakh számára nem szokatlan, hogy megbámulják az utcán: a dúsgazdag indiai üzletember ugyanis odáig van az aranyért, hétköznap is legalább két-három kilónyi aranyékszert visel magán.

"Mindig is az arany bűvöletében éltem, de a szenvedélyem az évek múlásával csak egyre erősebb lett" - mondta a Hindustan Timesnak a férfi, aki az iskola nyolcadik osztálya után abbahagyta a tanulást, hogy családja textilüzemében dolgozzon.

A különleges inget húsz mumbai ötvösmester készítette el négy hónap alatt, alapanyagul pedig nagytisztaságú, 18-22 karátos aranyat használtak. Ha az aranying netalán koszos lesz, ki lehet mosni és teregetni is, ha pedig megsérül, a készítők garanciálisan megjavítják. Ha ez nem lenne elég, ráadásul még kényelmes is: a belsejében vékony textilréteg található, hogy ne sértse fel a bőrt. Parakh reméli, hogy ingével sikerül bekerülnie a Guiness-rekordok könyvébe is.

A férfi családját - feleségét és felnőtt fiait - nem érdekli különösebben Parakh aranymániája, már azt is megszokták, hogy az emberek meglepődnek, amiért a családfőn több aranyékszer szokott lenni, mint asszonyán.

Parakh azonban nem csak magára gondol, szívesen segít a rászorulókon is: ezidáig több mint 120 gyermekbénulásban szenvedő ember műtétjét finanszírozta már.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.