Ne az ünnepek alatt számoljuk a kalóriákat

Bár a legtöbben aggódnak, hogy az ünnepi időszak alatt mennyit fognak hízni, a Birmingham Egyetem kutatói szerint azonban felesleges ez a pánik.

Töltött káposzta, bejgli, és a szaloncukor - ki tudna ennyi finomságnak ellenállni? Pedig egy átlagos karácsonyi vacsora körülbelül 1000 kalóriát tartalmaz, amihez még az egész napos dőzsölést hozzávéve körülbelül 3500-4000 kalóriát is elfogyaszthatunk. Dr Andrew Blannin, az egyetem szakértője szerint az embereknek mégsem kellene annyit aggódniuk a karácsony miatt - írja a Medipress.

Hópehely muffin
HÓPEHELY MUFFIN

Az alkoholfogyasztást azonban érdemes mérsékelni, hiszen sokan bele sem gondolnak, de egy pohár pezsgő 100 kalóriát tartalmaz, így az iszogatás is hozzájárul az ünnepi elhízáshoz. "Karácsony után eljön az ideje, hogy számba vegyük a kalóriafogyasztásunkat és az energiaégetést. A legtöbb tanulmány azt mutatja, hogy a diéta rövidtávon hatásosabb, hosszú távon pedig az edzés segíthet" - magyarázta a szakember.

A legtöbb ember egyébként lassan, évek alatt hízik el, úgy, hogy a kilók szinte észrevétlenül rakódik rá. Ez ellen pedig segíthet a séta is, amivel egy kilométer alatt 60 kalóriát is elégethetünk

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.