Napokra egy gleccser foglyává vált három túrázó

Veszélyes kalandba kevederett három túrázó az alaszkai Chugach-hegységben. Megpróbáltatásaik még április 3-án kezdődtek, a rosszra fordult időjárás miatt nem tudtak eljutni a tervezett pontra, így egy gleccseren ragadtak. A mentőegységek csak napokkal későbbértek el hozzájuk.

Benjamin Still, Danielle Varney és Sean Cahoon a Chugach-hegységben túrázott. A környékre hatalmas vihar csapott le, ők hárman pedig 2600 méteres magasságban a Knik-gleccseren ragadtak. A viharos erejű szél megrongálta a sátraikat, a víz- és étkészleteik hamar megfogyatkozott és mindhárman veszélyesen átfagytak.

A három túrázó egy műholdas készüléken keresztül kért segítséget egy baráttól, aki rögtön értesítette is a hatóságokat. Bár a mentőegységek hiába lokalizálazonosítani, hol vannak, az időjárás miatt minden mentőakció rendre meghiúsult. Az erős szél miatt nem tudtak felszállni a mentőhelikopterek, gyalogszrrel pedig amúgy is nehezen megközelíthető a terep.

A szerencsétlenül járt túrázókat - akik kisebb fagyási sérülésekkel megúszták a veszélyes kalandot - végül pénteken mentették meg a nemzeti gárda aéaszkai egységei.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.