Nagy fogás Debrecenben

Debrecen külterületén a rendőrség két házkutatást is tartott, ahol egy 25 éves férfitől közel 9 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói még november 18-án Debrecen, egy villamosmegállóban egy gyanúsan viselkedő pasast vettek észre, akit igazoltattak. A nyomozók a 23 éves hajdúböszörményi lakos ruházatát átvizsgálták, és a hátizsákjában két csomag, 207,5 gramm hasisgyantát, valamint 1000 euró készpénzt találtak és foglaltak le – írja a Police.hu. A rendőrök L. Dávidot elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol ki is hallgatták.

A beszerzett információk alapján gyanú merült fel arra, hogy a kábítószert egy 25 éves debreceni férfi árulja, ezért a Felderítő Osztály nyomozói elindultak a férfit felderíteni. Végül P. Gergőt a rendőrök a csapókerti vasútállomás közelében elkapták, éppen akkor, amikor egy helyi lakosnak kábítószert értékesített. A nyomozók mindkét embert elfogták. Az igazoltatás során a rendőrök P. Gergő táskájában körülbelül 150 gramm hasisgyantát találtak, amit lefoglaltak.

Ezt követően a 25 éves debreceni férfihoz köthető két lakásban is házkutatást tartottak a nyomozók, ahol 8950 gramm barna színű kábítószergyanús anyagot, 31 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, 52 gramm fehér port, valamint 264 gramm gyantaszerű anyagot és 4 liter olajat találtak, ami a gyanú szerint új pszichoaktív anyag előállításához kellett. A rendőrök egy szekrényben elrejtve találtak még további 192 gramm kábítószergyanús port, ami zselészerű anyaggal volt összekeverve, valamint 4 gramm úgynevezett varázsgombát, továbbá a kábítószer kiméréséhez használt digitális mérleget.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói aznap 23 órakor Debrecen-Józsán fogtak el még egy 23 éves helyi lakost, akinél a házkutatás során 10 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint a férfi rendszeresen vásárolt kábítószert P. Gergőtől. A férfit ugyancsak előállították és kihallgatták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.