Műfogsort és szexuális segédeszközt is felejtettek már a hotelszobákban

Golyóálló mellény és erotikus segédeszköz egyaránt szerepel a szálláshelyeken felejtett tárgyak listáján, amiből az is kiderül, hogy tízből egy vendég bizonyul figyelmetlennek csomagoláskor. Még az sem ritka, hogy a műfogsorát, hallókészülékét, vagy a pacemakerének töltőjét nem viszi magával a nyaralásról hazatérő.

Gyakori eset, hogy a bőröndből nem az ajándékba vett hűtőmágnes, meg édesség, hanem zömmel személyes, sőt, egészen személyes tárgyak, mint például a lehúzott jegygyűrű, sőt, a trezor teljes tartalma kimarad. Mint a Szallas.hu felméréséből kiderül, az értékes tárgyak listáját fölényesen vezetik a műszaki cikkek (okostelefon, laptop) és az ékszerek, és előkelő helyen szerepel a készpénz, amiből több százezer forintnyi tételről is megfeledkezik helyenként a túl pihent nyaraló.

Ruhát, szépségápolási terméket és gyerekjátékot tucatjával ó hagynak el a vendégek, ezen már meg sem lepődnek az utánuk takarítók, akik akkor persze nagyot néztek, amikor golyóálló mellényre, gyémánt fülbevalóra, lőszerre, imaszőnyegre, vagy széttépett bugyikra bukkannak - bizony, ilyen is előfordul nem egyszer.

A megkérdezett 400 szállásadó kétharmada válaszolta azt, hogy érte már nagy meglepetés őket a szoba takarítása, rendbehozatala során. Egy vendéglátó például a tőle távozó nyaraló preparált skorpiójával nézhetett farkasszemet, míg egy másik fecskendővel és injekciós tűkkel – mint később kiderült –, ezek inzulin beadására szolgáltak.

Pálinkás János, a Szallas.hu kreatív vezetője az otthagyott különlegességek közül egy kistermetű kutyust is említ, mely egy szállodai szobában elbóbiskolva várta gazdáját, aki a távozáskor megfeledkezett róla. Az eset heppienddel végződött, a gazda ugyanis visszament a kutyáért. Kénytelen volt – tegyük hozzá -, mert az elhagyott tárgyak többségéért nem fordulnak vissza, azt postán kérik elküldeni a visszatelefonáló,, akik szinte mindig otthon szembesülnek azzal, hogy valamit kifelejtettek a bőröndből. (Vagy a szájukból, a fülükből – az elhagyott egészségügyi segédeszközök utóéletére nem tért ki a kutatás.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.