Mivel a lánya is akarta a viszonyt, nem megy börtönre a vérfertőző apa

A Blikk információi szerint az ügyészség nem akarja börtönbe juttatni azt a férfit, aki nyolc év alatt három gyermeket nemzett saját lányával. Az ok: a lány is akarta.

A vérfertőző viszony 2005-ben kezdődött, amikor O. Gyula (47) szabadult a börtönből. A szentpéterúriak régóta sejtették, hogy a 27 éves Anikó gyermekeinek ki az apja, de a botrány csak az után robbant ki, hogy a férfi megkörnyékezte idősebb lányát, Renátát is. Az idősebb lány volt az, aki a rendőrségre ment feljelentést tenni – írja a bulvárlap.

Most úgy tűnik, hogy a férfi megúszhatja a börtönt, az ügyészség nem szeretné visszaküldeni a rácsok mögé a büntetett előéletű apát.

– Mivel a nyomozás nem igazolta az erőszakot, vagyis a kapcsolatot mindketten akarták, az ügyészség próbára bocsátást vagy pénzbüntetést indítványozott a férfi és lánya esetében is  – indokolta a döntést a Blikknek Priger Csaba, a Zalai Megyei Főügyészség szóvivője, aki hozzátette: a férfi esetében a bíróság a büntetés kiszabását egy-két évre el is halasztja. Ha a pénzbüntetés mellett döntenek, a bűncselekmény súlya mellett mérlegelni kell az elkövetők anyagi helyzetét is.

– Mivel a férfi 2005 óta nem került összetűzésbe a törvénnyel, a bíróság nagy valószínűséggel elfogadja indítványunkat – vélekedett a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.