Mindenhol mérsékelték a viharos szél miatt kiadott riasztásokat

Mindenhol elsőfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az egész országban citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben. Így a következő órákban is számítani lehet az óránkénti 70 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre.

A markáns hidegfront, amely északnyugat felől érte el az országot, délkelet felé távozik. A front előtt és annak mentén továbbra is kialakulnak záporok, zivatarok, főleg délen. A legerősebb széllökések átmenetileg 60-80 kilométer/óra között várhatók, de a Bakony és a Balaton térségében néhol még előfordulhatnak 85-95 kilométer/óra körüli széllökések. Egy-egy erős záporhoz vagy zivatarhoz jégeső vagy jégdara is társulhat.

Helyenként rövid idő alatt 10-25 milliméter csapadék is hullhat.
Hajnalra gyengül a légmozgás, és a derült, szélvédett északkeleti és délnyugati megyékben talaj menti fagyra is számítani kell. Kedden napközben északkeleten jégdarával, jégesővel kísért záporok, zivatarok kialakulása valószínű, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek.

Az előrejelzés szerint hajnalban általában 2 és 7 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye szélvédett völgyeiben és délnyugaton, főként a Dráva mentén előfordulhat talaj menti fagy. Délután 9 és 15 fok közötti értékekre lehet számítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.