Chipolvasókkal segítik a kóbor kutyák hazajutását

A kóbor kutyák azonosításának megkönnyítése érdekében 25 budapesti kutyabarát vendéglátóhelyre kerül majd mikrochip-leolvasó a Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából.

25 budapesti étterem vállalkozott arra, hogy a gazdijuktól elkóborolt állatok hazajutásában segédkezzenek. A Vigyél Haza Alapítvány jóvoltából kihelyezett mikrochip-leolvasók segítségével megnézik a chip számot, majd felveszik a kapcsolatot az alapítvány önkéntes állatorvosaival, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait. Ők értesítik a tulajdonosokat is, hogy megtalálták kedvencüket.

Amennyiben a megtalált kutyában nincsen mikrochip, vagy nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, az önkéntesek értesítik a FÖRI Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatát, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről. Ha gazdája 14 napon át nem jelentkezik érte, örökbe fogadható lesz.

A Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon – írja közleményében az alapítvány, amely a leolvasóhálózattal a tervek szerint a közeljövőben lefedi Budapest egész területét.

A chipleolvasóval felszerelt éttermek listáját bárki megnézheti az okostelefonon elérhető Vigyél Haza Kutyakereső alkalmazás segítségével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.