Videó: A kosárlegenda egy mondattal alázta porig Trumpot

"Michael Jordan vagyok, és itt vagyok Hillaryvel! Azért mondtam ezt, mert Donald Trump úgysem tud megkülönböztetni minket." Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Kareem Abdul-Jabbar a Demokrata Párt konvencióján csütörtökön - írja a Huffington Post.

 

Az egykori legendás kosárlabdázó Hillary Clinton támogatójaként érkezett, és nagy sikert kiváltó nyitása után és egy amerikai háborús hős, Humayun Khan százados édesapját konferálta fel. Khan egyike volt annak a 14 muszlim katonának, akik 2001. szeptember 11-e óta katonai szolgálat közben vesztették életüket. Abdul-Jabbar az ő történetét állította szembe Trump idegengyűlölő retorikájával, illetve azzal a javaslatával, hogy az országba érkező muszlimokat regisztrálják, vagy akadályozzák meg a belépésüket. 

"Végső soron a diszkriminációt a félelem szüli. De azok, akik azt hiszik, hogy Amerika annyira rémült, hogy feladja az eszméit egy hamis biztonságérzetért cserébe, alábecsülik az elhatározásunk szilárdságát. Nekik azt üzenjük: Sem most, sem soha! – jelentette ki Kareem Abdul-Jabbar, akit Hillary Clinton 2012-ben az Egyesült Államok kulturális nagykövetévé nevezett ki.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.