Meztelen férfi őrjöngött a fővárosban

Meztelenül őrjöngött egy férfi a nyílt utcán Budapest VIII. kerületében ma háromnegyed tizenkettő körül. A férfi drog hatása alatt állt, négy rendőr tudta csak megfékezni – derült ki az RTL Klub esti híradójából.

Az eset a Népszínház utca és a Teleki tér találkozásánál lévő villamosmegállóban történt. Az RTL Klub híradója épp a környéken forgatott, így kapták lencsevégre a történteket.

A videón látszik, hogy a férfi nagyon zaklatott állapotban volt, a szemtanúk szerint úgy viselkedett, mint aki menekül valaki vagy valami elől. Kollégánk, aki szintén a helyszínen tartózkodott azt mondta: a rendőrök pillanatokon belül megjelentek, a földre teperték a férfit (egyébként nem volt teljesen pucér, alsónadrág volt rajta), aki erősen ellenállt. A közelben állók azt is tudni vélték, mi történhetett vele: drog hatása alatt állhatott és pánikroham tört rá.

Az őrjöngő férfit a rendőrök vízzel locsolták, a fejét simogatták és folyamatosan beszéltek hozzá, úgy próbálták nyugtatni. Mire a mentők kiérkeztek, a roham enyhült, de így is csak négy rendőr tudta betenni a betegszállító autóba. A férfit a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiájára szállították, ahol bevallotta, háromféle drogot is fogyasztott, köztük a "zene" nevű dizájnerdrogot, ami paranoiát, hallucinációkat okozhat.

A városnak ebben a szegletében könnyű kábítószerhez jutni, a Népszínház utca környékén és az itt közlekedő villamosokon is mindennapos látványt jelentenek a különböző korú függők. Egy másik kollégánk, aki errefelé közlekedik mindennap, azt mondja: a Kerepesi úti temető mellett futó 37-es villamos vágányai mellé járnak a heroinisták, akikre pont rá lehet látni a villamosból. Az sem ritka látvány, hogy a falak mellett alélt emberek fekszenek, vagy valaki épp belövi magát.

Ahogy azt korábban lapunk is megírta, a kerület vezetése megvonta a kedvezményes bérleti lehetőséget a Kék Pont Alapítványtól, így várhatóan ősszel megszűnik a tűcsere program Józsefvárosban. A tűcsereprogram első számú feladata a HIV-, AIDS- és hepatitisjárványok megelőzése volna; megszűnésével ellenőrizhetetlenné válik, hogy a vírusok bekerültek-e a közösségbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.