Mentősökre támadt egy ittas beteg Csepelen

Könnyebben megsérült egy mentőápoló, valamint a mentőautó sofőrje, amikor kórházba szállítás közben megtámadta őket egy ittas férfi.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta: a férfihoz kedd késő este riasztották a mentőszolgálat munkatársait. Az ittas férfi eleinte békésen viselkedett, majd amikor elindultak vele a kórházba, hirtelen kicsatolta a biztonsági övét és ököllel fejbe vágta a mentőápolót. Ezt észlelte a mentőautó sofőrje, aki megállt, kiszállt a járműből, majd annak oldalsó tolóajtaját kinyitotta. Ekkor a férfi mellbe rúgta őt, amitől hanyatt esett. A beteg ekkor kiugrott a mentőautóból és eltűnt a parkoló autók között. A mentők ekkor a rendőröktől segítséget kértek, majd a férfi után eredtek, mert nem lehetett tudni pontosan, hogy miért tűnt el a kocsik között, nem lett-e ismét rosszul - idézte fel a történteket Győrfi Pál.

A mentőkre az autók között is rátámadt a férfi, akit végül a rendőröknek sikerült megfékezniük - mondta, hozzátéve, hogy mindkét munkatársat egy másik mentőautóval kórházba vitték, de sérülésük nem súlyos.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére azt közölte: a csepeli Erkély utcába a mentőszolgálat munkatársai kérték a rendőrség segítségét. A férfit a helyszínen elfogták, előállították és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indult eljárás. A férfit kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és javasolják előzetes letartóztatását.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: sajnos nem egyedi a szerda virradóra történt eset, szinte hetente fordul elő olyan támadás, ahol szolgálatteljesítés közben sérülnek meg a mentőszolgálat munkatársai. Az apróbb attrocitások, szidalmazás, rángatás szinte mindennapos - mondta a szóvivő.

Győrfi Pál hangsúlyozta: a mentődolgozók biztonságának erősítését fontos célnak tekinti az OMSZ, ezért a közelmúltban az életmentést sok irányból segítő megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal. Ismertette: az együttműködés egyik fontos eleme a közterületen tevékenykedő mentők biztonságát szolgálja, hiszen az önkormányzati rendészek bizonyos esetekben a mentőkkel együtt érkezhetnek a helyszínre, hogy megelőzzék, elhárítsák az ittas vagy drogos emberek által a mentők ellen irányuló agressziót, támadást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.