Megússza az injekciós tűs „tréfamester”?

Hétfőn mi is megírtuk, hogy az egyik 7. kerületi hírportál információi szerint valaki egy véradáshoz használatos injekciós tűt rejtett a budapesti 49-es villamos egyik ülésébe. Úgy tűnik, a rosszindulatú „tréfamester” megússza a dolgot, hacsak nem csípik nyakon. Úgy tűnik ugyanis, hogy valaki folyamatosan ezzel szórakozik...

A 7. kerületi hírrel kapcsolatban megkerestük a BKV-t, hogy megtudjuk, értesültek-e egyáltalán a sokakat felháborító tűcsapdáról. Válaszlevelében a sajtóiroda azt írta a Népszabadságnak: az esetről a járművezetők részéről nem érkezett bejelentés.

„Abban az esetben, ha ilyen információt kap a járművezető az utasoktól, azonnal köteles azt jelenteni a BKK irányító diszpécsernek és az utasokat le kell szállítania a járműről. A jármű forgalomban nem maradhat, csak ha a teljes átvizsgálása megtörtént” – írják.

Eszerint az utasok valószínűleg nem szóltak a villamosvezetőnek, így az injekciós tűről sem a BKK, sem a BKV nem tudott. Pedig ha valaki megsérül a tű miatt, az a Btk. alapján súlyos testi sértésként is értelmezhető, melyért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. De már a tű elrejtése is kimeríti a súlyos testi sértés előkészítését, amiért szintén letöltendő – egyéves – börtönbüntetés járhat.

A rendőrségtől a hét elején megtudtuk, hogy megkeresésünkig senki nem tett bejelentést vagy feljelentést az ügyben, de ez talán változni fog, ugyanis kiderült, nem egyedi esetről van szó.

Az 5.kerület.ittlakunk.hu az ügy kirobbanása után lehozott egy olvasói levelet is, melyben arról számolnak be, hogy az eset nem egyedi, valaki ezzel szórakozik. A levelet író férfi megkereste a BKK ügyfélszolgálatát is.

„A lányom október 18-án délután szállt fel a Deák téren egy 47-es vagy 49-es villamosra. Sajnos egy olyan ülésre ült le, amelyikbe előzőleg valaki szintén beleszúrt egy vékony, 3,5 cm hosszú injekciós tűt, heggyel fölfelé, ami sérülést is okozott. Emiatt a lányomat a Szent László kórházba vittük, vért vettek tőle és kivizsgálják, nem kapott-e valamilyen fertőzést”

– írja levelében Cs. Imre.

A BKV utasaitól azt kéri, ha ilyesmit tapasztalnak, haladéktalanul szóljanak a jármű vezetőjének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.