Megszületett az első kis Messi Argentínában

Egy argentin házaspár Messinek nevezte el az újszülöttjét a labdarúgó válogatottjuk kapitánya után. Ehhez egy 45 éves törvényt kellett kérelem útján kikerülniük, mely tiltja, hogy valaki vezetéknevet viselhessen keresztnévként.

Lionel Messi jelenleg az egyik legnagyobb sztár Argentínában
Lionel Messi jelenleg az egyik legnagyobb sztár Argentínában

Egy 1969-os törvény tiltja, hogy a dél-amerikai országban született gyerekeknek vezetéknevet adjanak keresztnév gyanánt a szüleik, pedig sokan szívesen neveznék el újszülöttjeiket olyan hírességek után, mint például Lionel Messi. Így szeretett volna tenni a Rio Negro-i Varela házaspár is, akik megelégelték, hogy az állam korlátozza őket a szabad névválasztásban, ezért a nyilvánosság erejében bízva akartak nyomást gyakorolni a szervekre.

Sikerrel jártak: petíciójukat olyan sokan írták alá, hogy a városi hatóságok kénytelenek voltak engedélyezni, hogy a házaspár Messinek nevezze el a kisfiát. Ehhez nem kellett mást tenniük, mint levélben megindokolni, hogy miért ezt a nevet választották és kifizetni az okmánybélyeget a hivatali beadványhoz.

A kisfiú neve most már hivatalosan is Messi Daniel Varela. A szülők egyébként nagyon nagy rajongói az FC Barcelona csatárának: már első gyermeküket is Messinek szerették volna elnevezni, de a most öt éves gyermek lány lett.

Végül, hála Istennek, 15 nappal ezelőtt Messi érkezett – lelkendezett Daniel Varela, a kicsi Messi büszke apja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.