Megszülte gyermekét a 11 éves megerőszakolt kislány

Császármetszéssel született meg a 11 éves kislány gyermeke, akinek a hatóságok annak ellenére sem engedélyezték az abortuszt, hogy nevelőapja megerőszakolta.

 

Ahogy arról beszámoltunk, a kislányt áprilisban édesanyja vitte orvoshoz, mert hasfájásra panaszkodott. A vizsgálatok során kiderült, hogy 21 hetes terhes, majd az is, hogy a nevelőapja erőszakolta meg.

Noha a lány édesanyja kérte, hogy szakítsák meg a terhességet, a paraguayi hatóságok nem engedélyezték - a törvények értelmében ugyanis az abortusz még nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén is illegális. Csupán akkor végzik el az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van, az Egészségügyi Minisztérium szerint azonban ebben az esetben nem volt erről szó.

Májusban a rendőrség elfogta a férfit, aki tagadta, hogy bántotta volna a kislányt, azt mondta, rengeteg nővel volt már dolga, és soha senkit nem ejtett teherbe. Jelenleg börtönben van, a tárgyalására vár. A kislány édesanyját is őrizetbe vették nemi erőszakban való bűnrészesség miatt, ő azonban szabadlábon védekezhet.

A Reina Sofia kórház egyik orvosa azt nyilatkozta, a 11 éves lány és a 3, 55 kilogrammal született kisbaba is jól vannak. Mint mondta, a kórházban még két 12 éves lány van, akik hamarosan világra hozzák gyereküket.

Az egészségügyi statisztikák szerint 2014-ben 684 olyan lány szült gyereket Paraguayban, aki mindössze 10-14-éves volt. A hatóságok szerint a lányanyák többsége nemi erőszak következtében esett teherbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.