Így emlékszik Rékasi balesetére a sofőr

„Éppen be akartam fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, kitettem az irányjelzőt, de a mögöttem haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodtam, amikor úgy döntött, hogy megelőz, de belém hajtott" – mesélte a baleset körülményeit annak az autónak a sofőrje, mellyel Rékasi Károly ütközött kedd délután.

A József Attila Színház társulatának tagja a XXII. kerületben szenvedett balesetet. A színész állapotáról a család kérésére továbbra sem adnak információt, annyit lehet csak tudni, hogy az intenzív osztályon ápolják, súlyos gerinc- és fejsérülést szenvedett.

Blikknek sikerült megszólaltatnia az autós, akivel a színész Háros és Gyöngyszem utca kereszteződésénél összeütközött: „Éppen be akartam fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, kitettem az irányjelzőt, de a mögöttem haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodtam, amikor úgy döntött, hogy megelőz, de belém hajtott – mesélte a lapnak az autó sofőrje, akinek az ütközés következtében azonnal kinyílt a légzsák a kocsijában.

Szemtanúk szerint Rékasi Károly az ütközés következtében öt métert repült. A Borsnak a baleset helyszínen lakó idős hölgy elmesélte, ő ért oda először a színészhez, letérdelt hozzá, simogatta, de nem merte megmozdítani. A nő nem tudta, hogy kit takar a bukósisak. Hozzátette, hogy a karambolozó kocsi sofőrje hívott mentőt, aki végig mellettük volt, őt is sokkolták az események.

A Barátok közt színészét a Honvéd kórházban kezelik. Lapinformációk szerint párja, Pikali Gerda éppen filmforgatáson volt, amikor egy barátnőjétől értesült a baleset híréről. A színésznő érkezett meg először a kórházba, őt követte Rékasi két gyermekének édesanyja, Détár Enikő is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.