Mégsem akart öngyilkos lenni Morgan?

Egy kurta videóból levont következtetések miatt indított hadjáratot egy vízi park ellen a PETA.

Néhány nappal ezelőtt egy nőstény orka kiugrott a medencéből a tenerifei „Loro” állatkertben, s néhány percig mozdulatlanul hevert a szárazon. A jelenetet turisták lefilmezték, és azzal a kommentárral tették fel az internetre, hogy: Morgan inkább a halált választaná, mint hogy fogságban éljen.

A sztorira ráharapott azonnal a PETA nemzetközi állatvédő szervezet, és aláírásgyűjtésbe kezdtek Morgan érdekében. A petíció egyik korai aláírója maga az egykori 007-es ügynök, Roger Moore.

„Meddig kell még szenvednie az olyan intelligens és öntudatos élőlényeknek, mint Morgan, mire megértjük, hogy nem a mi szórakoztatásunkra vannak a Földön?” – fakadt ki a 88 éves színész, aki amellett kardoskodik, hogy a tengeti emlősöket nem szabadna többé börtönbe zárni, ahol ugyanazokat a trükköket kell végrehajtaniuk nap mint nap. A színész szerint ez ellen úgy lehet tiltakozni, ha az emberek nem látogatják a vízi parkokat.

Morgan 2010-ben, sérülten került fogságba. A kardszárnyú delfint a harderwijki delfináriumban ápolták Hollandiában, ám amikor felépült, nem engedték szabadon, hanem elszállították Tenerifére.

A park közleménye szerint viszont félreértésről van szó, és Morgan nem akart bánatában öngyilkos lenni. Mint írták, a rövid és rossz minőségű videón az látható, hogy az orka néhány pillanatig megpihen röviddel egy show-elem után. „Teljesen abszurd és logikátlan egy ilyen hosszúságú és minőségű videóból követeztetéseket levonni és olyan kijelentéseket tenni, melyek távoltól sem pontosak vagy igazak” – áll a közleményben, melyben a park vezetősége arról is tájékoztatja a Morganért aggódókat, hogy az állatokat megtanítják arra, hogyan hagyják el a vizet és jussanak vissza oda – írja a Bild.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.