Megpofozta a producert a műsorvezető, leáll a Top Gear

Azonnali hatállyal felfüggesztette kedden Jeremy Clarksont a BBC, miután a Top Gear műsorvezetője megpofozta az egyik producert, mert a forgatás után nem várta vacsora.

A balhé azért tört ki múlt héten, mert egy hosszú forgatási nap után - a Daily Mail és BBC szerint - kivételesen nem várta vacsora a Top Gear című autós műsor egyik műsorvezetőjét, Jeremy Clarksont. A Telegraph viszont úgy tudja, a producer addig nem akart vacsorát adni Clarksonnak, amíg az aznapi forgatást be nem fejezik. A történet folytatásáról már minden lap ugyanúgy számolt be: a férfi dühös lett és nekiment Oisin Tymon producernek, aki már tíz éve dolgozik a stábbal.

Miután a BBC hétfőn értesült az incidensről, azonnali hatállyal felfüggesztette a műsorvezetőt, aki amúgy is „próbaidőn” volt, miután végső figyelmeztetést kapott a tévécsatornától botrányos viselkedése miatt.  Clarkson műsora, a Top Gear autós magazin következő három epizódját is kivették a vasárnapi programból az incidens után - írja a Daily Mail.

Clarkson 2002 óta vezeti a világ számos országában vetített autós műsort, és korántsem ez az első botránya.  Tavaly az Eeny, Meeny, Miny, Moe nevű angol mondóka soraiba rejtve tett a feketékre vonatkozó, rasszista megjegyzést, és egy ázsiai férfit is sértő szavakkal illetett a burmai különkiadásban.

2014 októberében Argentína elhagyására kényszerült az autós magazin stábja, miután egy olyan veterán Porschét teszteltek, amelynek H982FKL volt a rendszáma, amely az argentinok szerint a Nagy-Britannia győzelmével végződött, 1982-es, véres brit–argentin falklandi háborúra utalt.

Clarkson nem kommentálta a BBC döntését, Twitteren azonban javaslatokat tett a csatornának a műsor helyettesítésére.

A botrányairól híres műsorvezetőt azonban szereti a közönség, mostanra több mint százötvenezren írták alá a Clarkson visszíatérését követelő online petíciót.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.