Megölték Király Tamás divattervezőt

Megölték Magyarország egyik, nemzetközi viszonylatban is legismertebb divattervezőjét, Király Tamást - erősítette meg rendőrségi forrás a hvg.hu értesülését az MTI-nek.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint - amely nem nevesíti Király Tamást - az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint vasárnap hajnalban ismeretlen elkövető olyan súlyosan bántalmazott egy 60 éves férfit VIII. kerületi otthonában, hogy az áldozat a helyszínen életét vesztette - tartalmazza a közlemény.

A hvg.hu pontosan meg nem nevezett forrásból származó információi szerint a rendőrök betörésre utaló jeleket nem találtak.

„Önálló divattervezői karrierje a nyolcvanas évek elején kezdődött. Többek között ő volt az egyik mentora a Petőfi Sándor utcában megnyílt New Art Stúdiónak, amely akkoriban a hazai avantgárd élet egyik szellemi központjának számított. A Belvárosban nagy érdeklődéssel kísért divatsétákat szervezett, a pécsi és szentendrei koncertkiállítás, és a Fiatal Művészek Klubjában tartott három akció - Kísértés, Kis értés, Kis sértés - után önállóan először 1984 decemberében Nyugat-Berlinben mutat(hat)ta be ruhakölteményeit.

Az évtized közepétől pedig a Petőfi Csarnokban láthattuk, hallhattuk ízlelhettük és évről évre át is élhettük különleges álmait, vízióit. Akkor is, ma is szembeszegül a divat diktálta szépségideál mindent elsöprő terrorjával.” - írja róla a hvg.hu.

Király Tamás divattervező az Elle Fashion Show nyitónapján a budapesti Millenárison 2013. március 22-én
Budapest, 2013. március 22. Király Tamás divattervező az Elle Fashion Show nyitónapján a budapesti Millenárison 2013. március 22-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.