Megölték az utolsó partra vetődött delfineket

Állatorvosok lelőtték az utolsó három delfint abból a csapatból, amely másodszor is partra vetette magát Ausztrália távoli partjainál, mert úgy ítélték meg, hogy már nem maradt remény megmentésükre.

A kedden megmentett, tengerbe visszairányított tíz hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin közül szerdán hat ismét szárazra  került Délnyugat-Ausztráliában, mintegy hat kilométerre attól a  helytől, ahol szabadon engedték őket.

A hivatal szakértőket és állatorvosokat küldött a helyszínre, ám három állat a mentőcsapat megérkezte előtt elpusztult. Az  állatorvosok lelőtték a megmaradt három delfint is, hogy lerövidítsék az állatok szenvedését. A delfinek túl nagyok voltak  ahhoz, hogy halálos injekciót kaphassanak.

A szakemberek remélik, hogy legalább a fennmaradó négy állat a  tengerben marad. "Jelenleg úgy tűnik rendben vannak, de a következő napokban megfigyelés alatt tartjuk a partot és a partközeli vizeket"  - mondta az ausztrál Környezetvédelmi és Megőrzési Hivatal munkatársa.

Hétfőn hajnalban kilencven hosszúszárnyú gömbölyűfejű és öt palackorrú delfin vetődött partra egy nyugat-ausztráliai  partszakaszon. Az állatok többsége elpusztult, de a mentőknek négy hosszúszárnyú és négy palackorrú delfint sikerült visszaterelni a tengerbe, tíz hosszúszárnyút pedig kedden a parton szállítottak át a néhány kilométerrel arrébb fekvő mélyebb vizű partszakaszhoz.

Nem minden állatot sikerült megmenteni
Nem minden állatot sikerült megmenteni
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.