Megmentették a csődtől a Télapót

Az új tulajdonos segítségével kerülte el a finnországi Télapó Hivatala, hogy csődbe menjen.

A Lapföldi Szafarik Csooport vásárolta fel a Mikulás lappföldi irodája mögött álló Dianordia Oy társaság részvényeinek nagy részét, és fizette ki a turisztikai látványosság adótartozását - írja a Reuters.

"Ezzel az intézkedéssel akartuk biztosítani, hogy a Télapó története tovább folytatódjon" - nyilatkozta Jyrki Niva, a rénszarvas- és hómobiltúrákat szervező cég, a Lappföldi Szafarik ügyvezetője. 

A Télapó Hivatala múlt héten jelentette be, hogy mindössze napjai vannak arra, hogy rendezze a 200 000 euróra rúgó adótartozását. A társaság anyagi gondjait az egykor a legjobb ügyfeleiknek számító oroszok elmaradása okozta, akik a recesszió miatt már nem látogatták a finn látványosságot.

Az észak-finnországi Lappföld számos karácsonyi tematikájú vállalkozásának egyike a Télapó Hivatala, amely egész évben lehetőséget biztosít, hogy egy meghatározott összeg ellenében a látogatók a Mikulással fényképezkedjenek. Évente közel 300 000 látogatnak el ide kétmillió eurós bevételhez juttatva az intézményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.