Megkéselt taxis: fegyelmi eljárás indult a rendőrségnél

Fegyelmi eljárást indítottak a kedd esti taxisszurkálás utáni segélyhívás ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) - hangzott el az RTL Klub csütörtök esti híradójában.

Mint a híradóban elmondták, hiába hívták a combon szúrt taxis kollégái a 112-es segélyhívó vonalat, a rendőrségi ügyeletes azt mondta: hívják közvetlenül a mentőket, mert neki sem veszik fel hamarabb a telefont, mint a taxisoknak.

A rögzített beszélgetést le is játszották.

A megszurkált taxis elmondta a kollégáinak azt is, hogy hiába hívta többször a rendőröket, foglaltak voltak.

A BRFK csütörtöki közleményében elismerte, hogy az egyik ügyeletesük hibázott, a BRFK vezetője fegyelmi eljárást indított az ügyben - közölték.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a kedd esti taxisszurkálás ügyében.

Az eddigi adatok szerint kedd este az Örs vezér téri HÉV-megálló közelében egy 25-30 év körüli férfi szállt be az autóba, és követelte a taxistól az értékeit. Miután ezt a sofőr megtagadta, a támadó késsel megszúrta, majd a megszerzett készpénzzel elmenekült. A taxis nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.