Megkeresztelték György herceget

Katalin hercegnő és Vilmos herceg három hónapos fiát szűk, családi körben keresztelték meg a Szent Jakab-palota királyi kápolnájában szerda délután.

A szülők előre jelezték, hogy a keresztelőre a nyilvánosság kizárásával kerül sor, éppen ezért is választották a VIII. Henrik építtetette, meghitt kápolnát.

A kis herceg annak a ruhának a másolkatát viselte, amelyet először 1841-ben Viktória királynő legidősebb lánya, Viktória, utoljára pedig 2004-ben Edward kislánya, Lujza viselt - írja a CNN.

György herceg a harmadik az öröklési sorban nagyapja és apja után
Britain's Prince William carries his son Prince George, as he arrives with his wife Catherine, Duchess of Cambridge for their son's christening at St James's Palace in London October 23, 2013. REUTERS/John Stillwell/pool (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT SOCIETY)

A keresztelő után a Clarence-házban tartanak fogadást a családtagokból és a közeli barátokból álló vendégseregnek, akiknek teát és egy szelet különleges süteményt szolgálnak fel: az alkalomra előveszik a mélyhűtőből Katalin és Vilmos két évvel ezelőtt lefagyasztott esküvői tortáját.

A kicsi július 22-én született meg a londoni St Mary's magánkórházban, az eseményt, akár csak Katalin hercegnő terhességét is óriáso médiaérdeklődés kísérte. A hercegi pár néhány nappal kséőbb bejelentette, kisfiuknak a George Alexander Luis, vagyis a György Sándor Lajos nevet adták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.