Meghalt Udo Jürgens

A világhírű osztrák énekes és dalszerző 80 éves volt. Svájcban, séta közben megállt a szíve.
Vasárnap meghalt Udo Jürgens világhírű osztrák énekes, az 1966-os Euróovíziós Dalfesztivál győztese. Jürgenst a svájci Münsterlingenben érte a halál. Séta közben megállt a szíve. Kórházba vitték, de már nem nem tudták újraéleszteni, 16.45-kor pedig kimondták, hogy halott. Éppen turnén járt a Mitten im Leben címet viselő új albumával.
Imádták a koncertek ráadásai miatt is
Imádták a fehér fürdőköpenyek miatt is
Fotó: Dirk Fellinghauer

Jürgensszel a német nyelvterület egyik felülmúlhatatlan sikerű előadója távozott az élők sorából. Öt évtizeden átívelő karrierje alatt az osztrák énekes több mint ezer dalt írt és több mint százmillió albumot adott el. Japántól Dél-Afrikáig szerették a Griechischer Wein és a 1978-as futball-világbajnokság német himnusza, a „Buenos Dias, Argentina" miatt, és azért is, mert a koncertek ráadásaira néha fehér fürdőköpenyben ment ki énekelni és vezényelni refrént a közönségnek – jegyzi meg nekrológjában a dpa német hírügynökség.

A dalnak – Merci Chérie –, amellyel 1966-ban megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, csak a címe volt francia. Több mint ötven évig, Conchita Wurst 2014-es győzelméig nem akadt osztrák énekes, aki nyerni tudott volna a megméretésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.