A dohánymaffia ölte meg a siófoki trafikost?

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap őrizetbe vett egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus 15-én Siófokon megölt egy ismert helyi vállalkozót. A rendőrség ennél több érdemi információt nem árult el az ügyről.

Tudósítónk a siófokiakat kérdezve megtudta, hogy az áldozat 60 esztendős volt, huszonöt éve Komlóról települt a Balaton-parti városba, s ott vállalkozóként gondoskodott a családjáról. A városban csak Keke becenéven emlegetett férfi többször kényszerült arra, hogy profilt váltson, mivel üzletei a gazdasági szabályozók változásai miatt időnként „leültek”.

Korábban volt kölcsönzője és zöldségesstandja, legutóbb kocsmát és két trafikot vitt. Sosem volt gazdag ember, beszédes momentum, hogy egy 11 éves Opellal járt, mindamellett anyagi gondjai azért nem voltak. Három gyermeket nevelt fel, mindhárom diplomát szerzett. A siófoki vállalkozók szerint Kekének nem voltak alvilági kapcsolatai, tisztességesen intézte ügyeit.

Siófokon sokan azt feltételezik, hogy rablógyilkosság áldozata lett a pénteken meggyilkolt férfi. A bűntény este fél tizenegykor történt, a gyilkos Keke családi házának kertjében várta a vállalkozó hazaérkezését. Ebből arra következtetnek, hogy valaki kifigyelte a férfit, és erőszakos módon megszerezte a nála lévő napi bevételt.

Ugyanakkor Keke barátai ezt kizártnak tartják. Egyikük azzal érvelt, hogy Keke nem hordott magánál sok pénzt, s ezt támadója – ha ennyire kifigyelte – tudhatta. A barátok úgy vélik, hogy az illegális dohánybiznisz szereplői bosszúból ölték meg a siófoki vállalkozót.

Keke ugyanis jó ideje küzdött a feketén terjesztett cigaretta ellen. Trafikjai nem mentek jól, s látta, hogy kocsmája vendégei gyakran csempészett cigarettát szívnak. Barátai állítják, hogy emiatt többször tárgyalt a NAV nyomozóival, tájékoztatta őket a csempészek kilétéről, útvonaláról, lefotózta őket és autóikat. Ezért támadhattak rá, mondják az áldozatot jól ismerő siófokiak.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik a gyilkosság lehetséges indítékairól, sem az emberölés módszeréről. A barátoktól úgy tudjuk, hogy a férfit leütötték, majd megfojtották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.