Még nincs vége a hónak

Ma átmeneti csapadékszünet várható, a következő napokban azonban újra számítani lehet hóra, havas esőre.

Hétfőn a Dunántúlon és északkeleten folytatódik a szeles idő, kezdetben pedig még délen fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, miközben északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a Nap is kisüt a Dunántúlon. Egyre csökken a hófúvás kialakulásának esélye. Délután -1, +4°C-ra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint már csak az ajkai, a várpalotai, a veszprémi és a zirci járásban van érvényben elsőfokú riasztás hófúvás miatt. A korábban Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében kiadott riasztásokat mindenütt visszavonták.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap főként a nyugati és középső tájakon lehet kisebb havazás. Délutántól a Dunántúlon ismét feltámad a szél. Hajnalban mindenhol fagyni fog, a havas tájakon -8, -10°C is lehet, délután -1, +4°C várható.

Szerdán nyugodtabb, csendesebb, mérsékelten hideg téli időre számíthatunk, a változékony felhőzetből elszórtan lehetnek záporok, hózáporok. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a szelet, 0 és 5°C közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Csütörtök-péntek környékén egy markáns ciklon fordíthatja újra csapadékosabbra, szelesebbre időjárásunkat. A csapadék eloszlása és halmazállapota azonban még meglehetősen bizonytalan.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.