A tűzijátékot már nem fenyegeti a vihar

Az már sejthető, hogy ez az augusztus 20. nem a verőfényes napsütésről és a kánikuláról fog szólni, de az Időkép szerint a zivatarosabb nappali órákat követően az esti tűzijáték idejére nagy valószínűséggel elvonulnak a főváros felől a csapadékot adó felhők.

Az Időkép összeállítása szerint északnyugat felől érkező, a korábbi napok prognózisaiban szereplő hidegfront elérte hazánkat, emiatt az ország területén záporokra, viharos széllökésekkel kísért zivatarokra kell számítani. Többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, hosszabb napos időszakok főként csak a déli és keleti tájakon lehetnek.

Az északi és a dunántúli tájak után késő délutántól már délkeletebbre is van esély záporok, zivatarok kialakulására. Északnyugatira, északira fordul, zivatarok környezetében pedig megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, de az Időkép legfrissebb, nem sokkal 11 óra előtt kiadott előrejelzése szerint a záporosabb, zivatarosabb nappali órákat követően az esti tűzijáték idejére nagy valószínűséggel elvonulnak a főváros felől a csapadékot adó felhők. Északnyugaton már csak 21-23, délkeleten még 30-31 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A meteorológiai portál széltérképe alapján erős szél (Kőszeg környékét leszámítva) nincs az országban, az északkeleti régió pedig gyakorlatilag szélcsendes. A Dunántúlon északi-északnyugati a levegő áramlásának iránya. A Barcs-Debrecen vonaltól északra a Kisalföld és a Somogyi-dombság kivételével szinte mindenütt esik az eső.

A főváros környékén a nap folyamán bármikor lehet eső, zápor, zivatar vagy akár felhőszakadás is, utóbbi pedig viharos széllökésekkel járhat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.