„Meg kell tanulni lenyelni” – a Klik jóvoltából maradhat a diáklányokkal flörtölő tanár

„Hát nem láttam ma az ikreket! :D :D :D" – írta egy Veszprém megyei szakközépiskola testnevelés tanára egyik diákjának, aki hiányzott aznap az iskolából. A lány először nem is értette, mire gondolhat a tanár.

„Ikreket?! Nem is azért vannak, hogy te lássad :)” - felelte a lány. Nem ez volt az egyetlen, szexuális tartalmú üzenetváltás a tanár és diákjai között. A Facebook-üzenetek az Index birtokába jutottak. Volt, hogy az egyik beteg diáklánynak azt írta a férfi, hogy „meg kell tanulnia lenyelni”, ami utalhat az általa javasolt orvosságra is („tea...egy csipetnyi só”), de persze máshogy is lehet érteni  megjegyzést.

A beszélgetések kinyomtatott szövegét tavaly ősszel az iskola igazgatója is látta, aki két választási lehetőséget adott a diákokkal flörtölő tanárnak: vagy önként távozik, vagy feljelenti őt. A tanár az előbbit választotta, ám hamarosan visszatért az intézménybe. Az intézményt fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megyei tankerületi igazgatója ugyanis hamarosan jelentkezett a szakközépiskola igazgatójánál és közölte, a munkáltatói jogokat ő gyakorolja, az igazgató senkit sem küldhet el, így a tanár marad.

Visszatérése után a diákjai kérdezték is a tanárt, hogy miért ment el, és ő ezt nem tagadta, de azóta sem tett feljelentést ellene senki.  Az Index megkereste az érintett intézmény igazgatóját, aki nem kívánt válaszolni kérdéseikre, ahogy a tanár sem.  A Klik megyei tankerületi vezetője, Szauer István azt mondta a portálnak, semmilyen belső vizsgálat vagy fegyelmi eljárás nem indult, így nincs is semmiféle ügy.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.